OFERTE SPECIALE
Nu exista oferte disponibile in acest moment!

Bazilica Romano-Catolică

Descriere
Palatul medieval, situat în partea centrală a cetăţii episcopale, a devenit victima asediilor din secolul al XVI-lea, iar apoi a construcţiilor voievodale din secolul al XVII-lea.
După 1692, pe malul drept al Crişului Repede, în zona Oradea Olosig, s-a construit prima reşedinţă a noii episcopii (astăzi, clădirea nu mai există). Clădirea mică, modestă până şi în comparaţie cu raporturile epocii, a fost înlocuită în anii 1740 cu noua reşedinţă episcopală construită în centrul zonei numite Oraşul Nou. Incepâd din 1778, această clădire a găzduit Colegiul Catolic şi Academia Regală. După demolarea sachiar la începutul secolului XX, în locul ei s-a construit clădirea impozantă a Primăriei.
Palatul în stil baroc al Episcopiei care îşi redobândea proprietăţile şi bunurile s-a construit în perioada 1762-1776, pe baza planurilor arhitectului vienez Franz Anton Hillebrand.


Această platformă folosește modulele cookie proprii și terțe pentru a vă face folosirea mai plăcută și pentru a îmbunătăți serviciile oferite și pentru a analiza căutările efectuate pe această platformă. Dacă continuați să căutați, ar trebui să acceptați utilizarea acestuia.    Pentru mai multe informații sau pentru a vedea cum se schimbă setările, consultați pagina noastră Politica de confidentialitate.

see options