OFERTE SPECIALE
Nu exista oferte disponibile in acest moment!

Biserica armeană din Gyergyószentmiklós

Descriere
Când au locuit armenii în Transilvania și câți dintre ei sunt descendenții lor de azi? Ce mantii rosii le tine in mainile lor? Cum rădăcinile unei națiuni stau departe de pământul lor natal, pierzând limba maternă?
Armenii s-au stabilit la Gyergyószentmiklós în 1688.
György Ferenczy, preot paroh romano-catolic, creează un cimitir într-o capela veche. Capela a fost construită în jurul anului 1450 în stil gotic (Pásztortűz, 1937, 342). Această capelă este predată armenilor care se adaugă astăzi în acest templu. În podul unuia dintre bastioane, sa găsit statuia altarului gotic din capela medievală. Biserica Armeană pare biserica cetate, pentru că biserica a fost acoperită cu octogonal ascuțite pateu Turnul de pulbere și două piatra de perete în formă de cască cu rupt înconjurat de crenelat. Unii susțin că o capelă veche , în perioada gotica (Pásztortűz 1937, 343), în conformitate cu celelalte persoane din clădire 1730 era pe an (Altar al II - lea., 354).
Altarul bisericii este amvonul baroc, altarele principale și laterale, și altarul Sfântului Grigorie din 1752 în Veneția. În interiorul ferestrelor ca niște adăposturi ale zidului castelului există 1750 de capodopere și picturi magnifice. În cinterem există numeroase morminte de gresie. Interesant este o piatră de mormânt de calcar care conține amoniți lângă ieșirea din grădina bisericii.


Această platformă folosește modulele cookie proprii și terțe pentru a vă face folosirea mai plăcută și pentru a îmbunătăți serviciile oferite și pentru a analiza căutările efectuate pe această platformă. Dacă continuați să căutați, ar trebui să acceptați utilizarea acestuia.    Pentru mai multe informații sau pentru a vedea cum se schimbă setările, consultați pagina noastră Politica de confidentialitate.

see options