Biserica Neagra

Descriere
Biserica Neagră reprezintă unul dintre reperele orașului Brasov și este biserica parohială a Bisericii evanghelice AB Kronstadt (Honterusgemeinde). Numele său provine de la incendiul orașului mare din 1689, care a transformat biserica într-o ruină neagră. Inițial a fost consacrat ca Biserica Sf. Maria, dar numele, care a fost popular de la incendiu, "Biserica Neagră" a predominat în secolul al XIX-lea ca nume oficial al clădirii.
Biserica Neagră este cea mai mare clădire sacrală din România, cea mai mare biserică gotică târzie gotică de la Viena și una dintre cele mai mari clădiri de cult medievale dintre Catedrala Sf. Ștefan din Viena și Hagia Sophia din Constantinopol.
Cu organul său timpuriu romantic Buchholz , are cel mai mare organ mecanic din România, al cărui sunet în fiecare an atrage numeroși organiști din țară și din străinătate pentru a concerta la Kronstadt. La momentul construirii sale, a fost unul dintre cele mai mari organe din Europa.
În plus, Biserica Neagră are cea mai mare colecție europeană de covoare orientale din secolele 15-18 în afara Turciei. În turnul Bisericii Negre atârnă cel mai mare clopot din România cu o greutate de aproximativ 6000 kg.
În interiorul Bisericii Negre ofera vizitatorilor numeroase valoroase comori de artă , cum ar fi cristelniță (1472), Marian fresca (1476), a convinge de agitatia din Kronstadt breslelor strane din secolul al 18 - lea și al 19 - lea, altarul neogotic (1866) și numeroase aurari și pietre grave ale demnitarilor Kronstadt. În partea din spate a bisericii să fie două expoziții permanente furnizează informații despre istoria Bisericii Negre și viața reformatorul Ioan Honterus.
Încă neobservată a rămas în continuare comoara cea mai importantăBiserica Neagră, descoperită de experți în valoarea sa abia în 2002. Stocul veșmintelor medievale nu este în niciun caz inferior colecțiilor mari din Gdansk, Halberstadt, Brandenburg și Stralsund, dar nu este încă prezentat. Ar trebui să fie recondiționat profesional în următorii câțiva ani.


Această platformă folosește modulele cookie proprii și terțe pentru a vă face folosirea mai plăcută și pentru a îmbunătăți serviciile oferite și pentru a analiza căutările efectuate pe această platformă. Dacă continuați să căutați, ar trebui să acceptați utilizarea acestuia.    Pentru mai multe informații sau pentru a vedea cum se schimbă setările, consultați pagina noastră Politica de confidentialitate.

see options