OFERTE SPECIALE
Nu exista oferte disponibile in acest moment!

Casa Argintarului

Descriere
Sectie muzeala a Complexului Muzeal Bistrita-Năsaud, Casa Argintarului ,monument istoric aflat în centrul vechi al Bistriţei, strada Dornei nr.5, în apropiere de ansamblul Sugălete, este o construcţie reprezentativă pentru arhitectura oraşului din secolul al XVI-lea, fiind unul dintre cele mai ilustrative exemple privind tipul de locuinţă al patriciatului bistriţean ajuns acum la maxima sa înflorire.
Denumirea “Casa Argintarului” provine de la cele două potire sculptate în arcul ferestrei de la parter. Aceste cupe, de tipuri diferite, reprezentau simbolul breslei aurarilor, meșteșug foarte dezvoltat în Bistrița medievală. Imobilul a aparținut breslei sau a unui meșter aurar, fiind o locuință tipică cu ateliere la parter și camere de locuit la etaj.


Această platformă folosește modulele cookie proprii și terțe pentru a vă face folosirea mai plăcută și pentru a îmbunătăți serviciile oferite și pentru a analiza căutările efectuate pe această platformă. Dacă continuați să căutați, ar trebui să acceptați utilizarea acestuia.    Pentru mai multe informații sau pentru a vedea cum se schimbă setările, consultați pagina noastră Politica de confidentialitate.

see options