OFERTE SPECIALE
Nu exista oferte disponibile in acest moment!

Casa Hintz

Descriere
Clădirea în sine datează cel târziu de la începutul secolului XVI – în acea perioadă, vechile ziduri ale oraşului au fost înlocuite cu cele medievale, cunoscute de clujenii de azi, iar pe latura nordică a Pieţei Centrale s-au ridicat noi case. A doua etapă de construcţie este cea din perioada barocă, atunci când clădirea a fost în posesia familiei Mauksch (vezi aici lista completă a farmaciştilor). La 1766, are loc o renovare generală; atunci sunt realizate picturile murale din Officina şi stucaturile, iar faţada principală se remodelează. O fotografie de la 1868 înfăţişează casa ca având, la parter, striuri decorative, în timp ce etajul era decorat cu pilaştri, geamurile având la rândul lor chenare ornamentale şi panouri semicirculare, cu decor în relief.
O nouă imagine de la 1904 arată modificări suplimentare: panourile de deasupra golurilor au fost refăcute cu noi chenare de tencuială, închise în segment de cerc şi decorate cu console aparente, în formă de volută (ornament în formă de spirală).
În 1950, o încăpere a fost smulsă din trupul casei pentru a deveni pasajul pietonal existent astăzi; în acest fel s-a creat gangul cunoscut astăzi clujenilor, dar au avut loc şi alte modificări, clădirea primind o faţadă mai simplă, fără elemente de decor.


Această platformă folosește modulele cookie proprii și terțe pentru a vă face folosirea mai plăcută și pentru a îmbunătăți serviciile oferite și pentru a analiza căutările efectuate pe această platformă. Dacă continuați să căutați, ar trebui să acceptați utilizarea acestuia.    Pentru mai multe informații sau pentru a vedea cum se schimbă setările, consultați pagina noastră Politica de confidentialitate.

see options