Cetatea medievala

Descriere
Cetatea orasului a fost construita intre 1605-1653 cu permisiunea principelui Bocskai Istvan. Dispunea de 7 bastioane unite prin ziduri in lungime de 900 de metrii realizate din caramida. Primul bastion a fost construit in anul 1620 iar cetatea a fost finalizata in 1653. Cetatea era inconjurata de un sant de 10 metrii latime si 8 metrii adancime.
Din vechea fortifica┼úie s-au p─âstrat ÔÇ×Turnul MicÔÇŁ pe latura dinspre str. Avram Iancu ┼či turnul p─âstrat juxtapus actualului bastion al bl─ânarilor. La 10 august 1601, de ziua ÔÇ×Sf. Lauren┼úiuÔÇŁ, mercenarii lui Basta distrug ora┼čul ┼či fortifica┼úia ca pedeaps─â c─â locuitorii l-au sprijinit pe Mihai Viteazul. O nou─â distrugere are loc la 30 mai 1602, c├ónd 400 de mercenari ai lui Moise Secuiul condu┼či de N├ęmethi Gergely p─âtrund ├«n ora┼č. ├Än luna august 1602 locuitorii din ora┼č, la ini┼úiativa lui Borsos Tam├ís, trec la ├«nt─ârirea fortifica┼úiei distruse, realiz├ónd palisade din lemn.
´╗┐

Aceast─â platform─â folose╚Öte modulele cookie proprii ╚Öi ter╚Ťe pentru a v─â face folosirea mai pl─âcut─â ╚Öi pentru a ├«mbun─ât─â╚Ťi serviciile oferite ╚Öi pentru a analiza c─âut─ârile efectuate pe aceast─â platform─â. Dac─â continua╚Ťi s─â c─âuta╚Ťi, ar trebui s─â accepta╚Ťi utilizarea acestuia. ┬á┬á Pentru mai multe informa╚Ťii sau pentru a vedea cum se schimb─â set─ârile, consulta╚Ťi pagina noastr─â Politica de confidentialitate.

see options