Google Twitter LinkedIn Pinterest Email Print

Proiectele implementate în București, Ilfov și Cluj vor fi depunctate la START UP NATION 2018

Proiectele implementate în București, Ilfov și Cluj vor fi depunctate la START UP NATION 2018

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) a publicat recent lista județelor și ponderea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) în fiecare dintre acestea. Astfel, proiectele ce vor fi depuse în cadrul sesiunii din acest an a programului Start up Nation vor fi punctate suplimentar în cazul în care implementarea lor se va realiza în acele județe în care densitatea IMM este sub pragul de patru IMM-uri la o sută de locuitori.
   Conform grilei de departajare a proiectelor publicată de oficialii MMACA, proiectele realizate în județele cu o densitate mică a IMM-urilor urmează să primească 20 de puncte suplimentare, în timp ce proiectele din județele cu multe întreprinderi înființate vor primi doar cinci puncte.
   Diferența de 15 puncte nu poate fi recuperată în cadrul altor criterii de selecție, asigurând astfel, în mod real, selecția la finanțare a proiectelor realizate în județele cu densitate mică a IMM-urilor.
   Chiar dacă acest criteriu este nou, propus pentru prima dată în cadrul selecției de proiecte din acest an, MMACA nu a oferit explicații suplimentare în decursul ultimelor zile, motiv pentru care antreprenorii s-au temut că numărul județelor depunctate ar fi mai mare.
   La mai bine de o săptămână de la publicarea în dezbatere publică a criteriilor de selecție propuse pentru acest an, oficialii MMACA au publicat lista județelor și ponderea IMM-urilor în fiecare dintre acestea.
   Informațiile care au stat la baza calculării densității IMM-urilor per județ au fost obținute de la Institutul Național de Statistică:
 

  • numărul de locuitori la finalul ultimului recensământ;
  • numărul de întreprinderi mici și mijlocii din România la finalul anului 2016.

   Conform definiției disponibile pe site-ul Agenției pentru Implementarea Programelor și Proiectelor pentru IMM-uri, categoria IMM este formată din întreprinderi care angajează mai puțin de 250 de persoane și care au o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 de milioane de euro și/ sau dețin active totale de până la 43 de milioane de euro.Astfel, două județe (Cluj și Ilfov) și municipiul București vor fi dezavantajate în cadrul sesiunii din 2018 a programului Start-up Nation, având o densitate a IMM-urilor mai mică de patru/suta de locuitori.
   Prin urmare, proiectele implementate în restul județelor din țară vor primi punctajul maxim de 25 de puncte la acest criteriu, având șanse sporite de a fi selectate la finanțare.
   În vederea pregătirii deschiderii apelului de proiecte pentru programul Start-up Nation 2018, oficialii MMACA organizează în data de 12 octombrie 2018 a doua întâlnire a Comitetului Consultativ pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii din anul 2018. Este de așteptat ca la finalul acestor discuții sau în zilele imediat următoare să fie publicată forma finală a criteriilor de selecție a proiectelor ce vor fi depuse în cadrul sesiunii din acest an.
   Descarcă de la finalul acestui articol lista cu densitatea IMM-urilor în fiecare județ din țară, în funcție de care proiectele depuse în sesiunea din 2018 vor fi evaluate și punctate.

   Atenție! Programul de finanțare nu a fost lansat încă. Pentru a intra în vigoare, modificările prezentate trebuie să fie publicate în Monitorul Oficial și trebuie anunțată sesiunea de depunere a proiectelor.

  • 2018-10-10
  • Chily Willy

Alte stiri si noutati ce te-ar putea interesaAceastă platformă folosește modulele cookie proprii și terțe pentru a vă face folosirea mai plăcută și pentru a îmbunătăți serviciile oferite și pentru a analiza căutările efectuate pe această platformă. Dacă continuați să căutați, ar trebui să acceptați utilizarea acestuia.    Pentru mai multe informații sau pentru a vedea cum se schimbă setările, consultați pagina noastră Politica de confidentialitate.

see options