Google Twitter LinkedIn Pinterest Email Print

[ATENTIE] S-au scumpit lemnele și mâncarea. Vacanțele la munte vor costa mai mult ?

[ATENTIE] S-au scumpit lemnele și mâncarea. Vacanțele la munte vor costa mai mult ?

   Proprietarii de pensiuni din staţiunea gorjeană Rânca se pregătesc să dubleze preţurile. Cazarea, care acum costă 180 de lei pe noapte, de persoană, va ajunge la 400 de lei în perioada sărbătorilor de iarnă. De vină ar fi scumpirea lemnelor şi a mâncării.
   
Se fac deja pregătiri la Rânca pentru sezonul de iarnă. Deocamdată însă nu e zăpadă, iar ceaţa i-a cam speriat pe turişti.
   La 2000 de metri altitudine, pe Transalpina, sunt doar trei grade celsius în termometre. Este ceaţă densă, iar vizibilitatea redusă i-a făcut pe mulţi turişti să se întoarcă din drum, relatează reporterul
   - Am prins ceaţă. Doar câteva fotografii şi, în rest, o mare frumoasă ceaţă şi ne-am pierdut.
   Marius Spătatu, reprezentant hotel: „Ne aflăm într-un apartament. Acesta costă 180 de lei pe noapte. Este dotat cu televizor, frigider, acces la balcon care este un avantaj pentru fumători.”
   De sărbători, însă preţurile vor exploda. Cinci nopţi la munte vor costa 2.000 lei de persoană.
   Elena Vintilescu, proprietar hotel: „Este undeva până în 400 de lei loc în cameră dublă pachetul de Crăciun, care înseamnă cazare, mic dejun şi petrecerea de Crăciun până a doua zi dimineaţa.”
   Proprietarii de pensiuni au şi o explicaţie pentru preţurile mari.
   Constantin Pănescu, proprietar hotel: „Cred că undeva faţă de anii precedenţi 50 de lei, 60 de lei de persoană datorită lemnelor mai mult. S-au dublat preţurile faţă de anul trecut.”
   Iarna trecută, 13.000 de turişti au ajuns la Rânca în sezonul de iarnă.

  • 2018-10-11
  • Chily Willy

Alte stiri si noutati ce te-ar putea interesaAceastă platformă folosește modulele cookie proprii și terțe pentru a vă face folosirea mai plăcută și pentru a îmbunătăți serviciile oferite și pentru a analiza căutările efectuate pe această platformă. Dacă continuați să căutați, ar trebui să acceptați utilizarea acestuia.    Pentru mai multe informații sau pentru a vedea cum se schimbă setările, consultați pagina noastră Politica de confidentialitate.

see options