Google Twitter LinkedIn Pinterest Email Print

Castelul de Lut din Valea Zânelor

Castelul de Lut din Valea Zânelor

   La 40 de kilometri de Sibiu, la poalele munţilor Făgăraş, veţi găsi castelul din poveşti, un castel făcut din lut care vă readuce în lumea poveştilor.
   
Povestea Castelului de Lut a început în urmă cu 12 ani, când doi corporatişti din Bucureşti, soţ şi soţie, au decis să se mute undeva la ţară, într-un loc liniştit. Un loc de poveste, unde să aibă şi o casă de poveste. Aşa le-a venit ideea de a construi un castel de lut care să semene cu acelea din poveşti, dar să se şi încadreze în peisaj. Au schimbat cinci arhitecţi până au găsit pe cineva care să le transforme visul în realitate. Dar aşteptarea a meritat.
    Răzvan Vasile, proprietar: Camera de lut pe care noi am lăsat-o deschisă ca oamenii să poată să vadă cum a fost construit. După cum vedeți, peretele este din lut construit, acest cob, de care vă spuneam mai devreme, el nu va rămâne așa, acum este forma brută a acestui perete. La forma de interior va fi finisat tot cu materiale pe bază de lut.
   
De la exterior, castelul arată ca și cum ar fi modelat cu mâna goală. Zidurile sunt făcute dintr-un amestec de lut, nisip şi fân şi sunt tencuite cu un material special care lasă peretele să respire.
   Răzvan Vasile, proprietar: Se lucrează acum la interioare. Interioarele noi vrem să fie tot de poveste. Dacă v-a plăcut exteriorul, să vă placă și partea de interior. Lucrând cu aceste materiale, nu oricine știe să lucreze cu ele și nu oricine poate să lucreze cu ele. Și în afară de asta, se lucrează destul de greu cu ele, manopera este mai grea decât o manoperă cu materiale pe care le știm cu toții.
   
Proprietarii speră ca, la iarnă, primii oaspeţi să poată dormi în cele zece camere ale castelului, iar anul viitor să poată deschide și restaurantul cu acoperiş de iarbă.
   Răzvan Vasile, proprietar: În momentul de față, turiștii care vin la noi pot să vină să își facă poze, au o cameră unde pot să vadă cum a fost construit. Sunt cele două turnuri în care se pot urca, iar pe malul râului avem o terasă unde pot să savureze o cafea, un suc, avem și suveniruri...
   
Totuşi, curioşi de faima pe care deja o are Castelul de Lut, turiştii vin cu miile să îl fotografieze, indiferent de anotimp.
   -Peisajul, ambianța, ideea în sine de a făuri dintr-un vis din copilărie o realitate...
   -Este pentru prima dată când venim aici, este superb. Ne place și locația, natura, tot ce este, este frumos.
   -Am venit pe Transfăgărășan, am văzut lucruri foarte frumoase, minunate.
   -Mirifică, fabuloasă, minunată, tot! Tot este frumos, ne-a lăsat o senzație foarte plăcută.
   
La Castelul de Lut din Valea Zânelor se ajunge foarte uşor de pe DN1, din localitatea Porumbacu. În zonă sunt foarte multe păstrăvării, iar Transfăgărăşanul şi Lacul Bâlea sunt la o aruncătură de băţ.
   

  • 2018-10-13
  • Chily Willy

Alte stiri si noutati ce te-ar putea interesaAceastă platformă folosește modulele cookie proprii și terțe pentru a vă face folosirea mai plăcută și pentru a îmbunătăți serviciile oferite și pentru a analiza căutările efectuate pe această platformă. Dacă continuați să căutați, ar trebui să acceptați utilizarea acestuia.    Pentru mai multe informații sau pentru a vedea cum se schimbă setările, consultați pagina noastră Politica de confidentialitate.

see options