Google Twitter LinkedIn Pinterest Email Print

In preferințele românilor : turismul balnear

 In preferințele românilor : turismul balnear

   Sezonul estival s-a încheiat, dar staţiunile nu duc lipsă de oaspeţi. Toamna, începe turismul balnear, care a înflorit în acest an şi datorită tichetelor de vacanţă.

   Cu 1450 de lei, un turist poate sta o săptămână la tratament, cu 3 mese incluse.

   La început de octombrie, un hotel de trei stele din staţiunea Tușnad nu mai are nicio cameră liberă. Turiştii au venit pentru baza de tratament modernă, cu ape minerale, recomandate în cazul afecţiunilor reumatismale şi cardiologice.

   Mulţi folosesc tichetele de vacanţă, acordate din acest an de stat, dar şi de unele firme private. Cu 1450 de lei, cât valorează un voucher, deţinătorii reuşesc să acopere 5 zile de cazare şi masa la un hotel de trei stele.

   Dacă într-o familie doar unul dintre soţi are tichet există soluţii.

   Leila Szekely, reprezentantul unui hotel: „În valoarea de 1450 de lei este inclusă cazarea pentru 3 nopţi pentru 2 persoane, cină şi mic dejun bufet, acces la SPA, câte un masaj şi câte un bilet de intratre la wellnes-ul Tuşnad.”

   
Reprezentanţii hotelurilor din zona Tuşnad Balvanyos spun că tichetele de vacanţă au sporit, în medie, cu 20 la sută încasările din acest sezon şi au revigorat turismul.

   Şi staţiunea Slănic Prahova este ceva mai animată ca în anii trecuţi.

   Voucherele sunt valabile un an din momentul eliberării lor. Unii şi-au achitat deja în avans vacanța de Crăciun şi de Revelion. Branul, Valea Prahovei şi nordul Moldovei sunt destinaţiile favorite. Turiştii vor da pentru 3 nopţi cel puţin 400 de lei de persoană.

  • 2018-10-19
  • Chily Willy

Alte stiri si noutati ce te-ar putea interesaAceastă platformă folosește modulele cookie proprii și terțe pentru a vă face folosirea mai plăcută și pentru a îmbunătăți serviciile oferite și pentru a analiza căutările efectuate pe această platformă. Dacă continuați să căutați, ar trebui să acceptați utilizarea acestuia.    Pentru mai multe informații sau pentru a vedea cum se schimbă setările, consultați pagina noastră Politica de confidentialitate.

see options