Google Twitter LinkedIn Pinterest Email Print

[ NEAMT ] Pe Vârful Toaca din Ceahlău in 20 de minute

[ NEAMT ] Pe Vârful Toaca din Ceahlău in 20 de minute

   Unul dintre cele mai frumoase trasee montane din țară, cel către Vârful Toaca din Ceahlău, are, de o scurta vreme, o cale mult mai ușoară de străbătut.

   
Scara către culmi a fost reabilitată și accesul turiștilor a devenit, astfel, mult mai ușor între Cabana Fântânele și Vârful Toaca.

   Vechea scară din lemn, construită în anii '70, era impracticabilă de foarte mulți ani, iar turiștii erau nevoiţi să străbată traseul pe o potecă.

   Peste 500 de trepte şi 60 de tronsoane a câte trei metri lungime. Atât au de parcurs acum turiştii care vor să ajungă pe vârful Toaca. Drumeții sunt extrem de încântați de această nouă posibilitate pe traseul montan, mai ales că foarte mulți ani s-a circulat pe o cărare neamenajată, ce asigura legătura între platoul superior al muntelui şi vârf.

   Noile scări pot fi urcate în aproximativ 20 de minute.

   Construirea scărilor a durat aproximativ un an şi jumătate, iar valoarea investiţiei depăşeşte 120 de mii de euro.

   Ionel Arsene - preşedintelele Consiliului Judeţean Neamţ: „Această investiţie este a Consilului Judeţean Neamţ, cu o valoare de 600 şi ceva de mii de lei. Este o scară care va pune turismul de pe Muntele Ceahlău pe harta obiectivelor importante de vizitat din judeţul Neamţ şi cred că este un obiectiv destul de important pentru turismul din judeţul Neamţ.”

   Potrivit autorităţilor locale, pe Vârful Toaca, situat la o altitudine 1904 metri, urcă anual, în medie, peste 1.000 de turişti.

  • 2018-11-06
  • Chily Willy

Alte stiri si noutati ce te-ar putea interesaAceastă platformă folosește modulele cookie proprii și terțe pentru a vă face folosirea mai plăcută și pentru a îmbunătăți serviciile oferite și pentru a analiza căutările efectuate pe această platformă. Dacă continuați să căutați, ar trebui să acceptați utilizarea acestuia.    Pentru mai multe informații sau pentru a vedea cum se schimbă setările, consultați pagina noastră Politica de confidentialitate.

see options