Google Twitter LinkedIn Pinterest Email Print

Aceeași mâncare comandată la restaurant este mai ieftină decât dacă este livrată acasă sau la birou, de la 1 noiembrie

Aceeași mâncare comandată la restaurant este mai ieftină decât dacă este livrată acasă sau la birou, de la 1 noiembrie

   La restaurant un meniu este mai ieftin decât acasă sau la birou! Aceleași preparate se vând în localuri cu TVA de doar 5%, dar, pentru comenzile online taxa urcă la 9 la sută. Este o consecinţă a reducerii TVA pentru turism şi activităţi conexe de la 1 noiembrie. Pentru clienţi este greu de explicat de ce mâncarea comandată de acasă este mai scumpă decât cea de la restaurant.

   Prețurile sunt diferite pentru că TVA este acum mai mic într-un restaurant decât în cazul serviciilor de comenzi.

   Ordonanța care reduce taxa pentru turism şi servicii conexe creează pentru moment probleme firmelor de transport catering. Clienţii, care urmăresc promoțiile pentru comenzi online, înţeleg cu greu diferenţele de preţ.

   Nu toți patronii de restaurante vor modifica prețurile. Dar trebuie să aibă contabilitate diferită pentru serviciul de comenzi şi pentru clienţii din local.

   În restaurante, și software-ul caselor de marcat trebuie modificat, iar personalul instruit, astfel încât să știe în ce condiții se încasează TVA 5% şi când 9%.

  • 2018-11-08
  • Chily Willy

Alte stiri si noutati ce te-ar putea interesaAceastă platformă folosește modulele cookie proprii și terțe pentru a vă face folosirea mai plăcută și pentru a îmbunătăți serviciile oferite și pentru a analiza căutările efectuate pe această platformă. Dacă continuați să căutați, ar trebui să acceptați utilizarea acestuia.    Pentru mai multe informații sau pentru a vedea cum se schimbă setările, consultați pagina noastră Politica de confidentialitate.

see options