Google Twitter LinkedIn Pinterest Email Print

Misiune 007 , birourile externe de turism vor fi reînfiinţate, să-i convingă pe străini să vină în vacanţă în România

Misiune 007 , birourile externe de turism vor fi reînfiinţate, să-i convingă pe străini să vină în vacanţă în România

   După ce le-a desfiinţat, Guvernul reînfiinţează birourile externe de turism. De această dată vor fi 20 de birouri în toată lumea. Trei dintre ele numai în China. Misiunea angajaţilor va fi să-i convingă pe străini să-şi facă vacanţele în România. În fiecare an, patru spre cinci milioane de turişti străini ne calcă pragul. Cei mai mulţi află despre ţara noastră de pe internet.

   Noile birouri de promovare externă a României vor funcţiona în cu totul alte condiţii faţă de până acum.

   Fiecare birou de turism din străinătate va avea câte doi angajaţi care vor fi ataşaţi în turism.

   Mandatul lor va fi limitat, de numai patru ani, ca să se evite situaţii ca aceea când şefii birourilor îmbătrâneau la post, peste hotare, chiar dacă aveau sau nu rezultate.

   Momentan nu au fost stabilite ţările în care vor funcţiona aceste 20 de birouri noi. Dar, până anul trecut, am avut reprezentanțe în Statele Unite, Austria, Rusia, Germania, Franţa, Italia, Polonia şi Anglia.

   Ministrul Turismului spune că vrea trei birouri în China, de unde anual pleacă 120 de milioane de turişti, dar prea puţini ajung la noi.

   Anul trecut, cele opt reprezentanţe externe de turism ale României au fost închise, după ce Curtea de Conturi a descoperit nereguli grave în modul cum erau cheltuiţi banii alocaţi pentru promovarea României.

   O dată cu cele 20 de birouri externe vor fi înfiinţate şi cinci noi reprezentanţe teritoriale interne, la București, Suceava, Harghita, Sibiu şi Bistrița-Năsăud.

  • 2018-11-13
  • Chily Willy

Alte stiri si noutati ce te-ar putea interesaAceastă platformă folosește modulele cookie proprii și terțe pentru a vă face folosirea mai plăcută și pentru a îmbunătăți serviciile oferite și pentru a analiza căutările efectuate pe această platformă. Dacă continuați să căutați, ar trebui să acceptați utilizarea acestuia.    Pentru mai multe informații sau pentru a vedea cum se schimbă setările, consultați pagina noastră Politica de confidentialitate.

see options