Google Twitter LinkedIn Pinterest Email Print

Un sejur de Revelion, cât costă pachetele de vacanță în stațiunile de la noi ...

Un sejur de Revelion, cât costă pachetele de vacanță în stațiunile de la noi ...

   Dacă vreţi să vă petreceţi sărbătorile de iarnă în ţară şi mai găsiţi locuri în staţiunile cunoscute, înseamnă că aveţi mare noroc. Anul acesta este bătaie pe pachetele turistice de la noi.

   După ce bugetarii au primit vouchere de vacanţă de la stat, 30 la sută dintre cei care obişnuiau să plece în străinătate vor rămâne aici de Crăciun şi Revelion. Şi cum nu se pot caza toţi pe Valea Prahovei, agenţiile au început să recomande staţiuni, unde nu se înghesuia nimeni.

   Pachetele de Crăciun şi Revelion sunt deja vândute pe Valea Prahovei şi Braşov, iar în Maramureş şi Bucovina mai sunt câteva locuri disponibile.

   În aceste condiţii agenţiile vin cu oferte la Sovata, Govora, Straja, Călimăneşti şi Căciulata. Dacă vreţi să mergeţi trebuie să plătiţi un avans. De exemplu, revelionul la Băile Olăneşti, adică patru nopţi de cazare fără mese festive costă 1500 de lei, la Govora 2000 de lei, iar pentru 5 nopţi la Strajă o să daţi 1500.

   Tour Operator: “Staţiuni de care abia sa auzit că sunt pe harta turistică, stațiiunile balneao-climaterice foarte puternice, Strajă, Durău. Foarte multe persoane nu mai fuseseră în ţară sau într-un concediu în România de ani de zile. Aducem români în România.”

   
1.200.000 de bugetari au primit până acum vouchere în valoare de 1450 de lei. În total 230 de milioane de euro au ajuns în conturile hotelierilor de la noi.|

   A dus la o creştere undeva la 10-15% în destinaţii. Fiind un instrument fiscalizat foarte multe unităţi s-au clasificat. Au trecut din zonă gri în zona albă şi avem în acest an peste 13 mii de unităţi de cazare clasificate în România, dublu faţă de acum 5 ani.

   Ciprian Enea, consultant de turism: “Am întâlnit turişti care au venit pt prima oară în vacanţă, care nu ştiau conceptul de pensiune completă, all inclusive pentru că nu mai fuseseră în vacanţa de pe vremea lui Ceauşescu.”

   
Deja cei de la Anat au cerut ca tichetele de vacanţă să fie acordate de la 1 ianuarie.

   Bogdan Trif, ministrul Turismului: “Avem pregătit un proiect de hotărâre de guvern care o să mentyina voucherele d evacanta exacvt în formă de anul trecut. Când o măsură îşi arata roadele trebuie să o menti în forma respectivă.”

   
Cei care îşi vând voucherele risca o amendă de până la 27.000 de lei.

  • 2018-11-16
  • Chily Willy

Alte stiri si noutati ce te-ar putea interesaAceastă platformă folosește modulele cookie proprii și terțe pentru a vă face folosirea mai plăcută și pentru a îmbunătăți serviciile oferite și pentru a analiza căutările efectuate pe această platformă. Dacă continuați să căutați, ar trebui să acceptați utilizarea acestuia.    Pentru mai multe informații sau pentru a vedea cum se schimbă setările, consultați pagina noastră Politica de confidentialitate.

see options