Google Twitter LinkedIn Pinterest Email Print

[ MARAMURES ] 30 de Biserici vor fi promovate virtual pentru a convinge turiştii să le viziteze

[ MARAMURES ] 30 de Biserici vor fi promovate virtual pentru a convinge turiştii să le viziteze

   Un număr de 30 de biserici din zona Lăpuşului, Maramureş, au fost introduse într-un tur virtual pentru a convinge turiştii să le viziteze, relatează Agerpres.

   "E vorba de 30 de biserici situate în satele şi comunele aflate în zona etnografică a ţării Lăpuşului, majoritatea bisericilor sunt monumente istorice, unele vechi de câteva sute de ani. Proiectul 'Biserici din Ţara Lăpuşului. Tururi virtuale' va oferi turiştilor dar şi celor interesaţi o imagine cât mai completă despre bogăţia culturală şi spirituală a acestor locuri, dar şi a lăcaşelor de cult. Promovarea are dublu demers: unul turistic, dar şi unul ştiinţific prin conţinutul site-ului" relateaza Agerpres.

   Turul virtual al celor 30 de biserici poate fi accesat la lapus.culturamm.ro. Proiectul a luat viaţă graţie unui proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional în colaborare cu alte entităţi cultural-administrative din judeţul Maramureş.

   Proiectul a fost promovat şi susţinut în contextul Anului european al patrimoniului cultural - 2018, prin care o serie de instituţii din judeţul Maramureş promovează valorile culturale locale şi încurajează turiştii români şi străini să descopere aceste bunuri de patrimoniu.

   Mii de turişti români şi străini vizitează anual bisericile din lemn, dar şi cele din piatră din sate şi comune, unele destul de îndepărtate de locul de cazare, potrivit precizărilor făcute de Livia Sima, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din România.

   "În fiecare an câteva mii de turişti ajung în Maramureş, pentru a vizita vechile biserici din sate şi comune, dar şi cele opt biserici din lemn aflate în Patrimoniul Mondial UNESCO. Există, de asemenea, o categorie specială de turişti care trec prin judeţ special pentru a vedea aceste lăcaşe de cult, e vorba de turismul religios. Aceştia de regulă nu se cazează în pensiuni decât foarte rar, sau în cazul car o fac aleg pensiunile din preajma unor mănăstiri. Ne bucurăm de acest valoros patrimoniu rural şi cred că autorităţile ar trebui să-şi dubleze efortul în conservarea şi salvarea acestor biserici, unele vechi de peste 400 de ani", a adăugat Livia Sima.

  • 2018-11-22
  • Chily Willy

Alte stiri si noutati ce te-ar putea interesaAceastă platformă folosește modulele cookie proprii și terțe pentru a vă face folosirea mai plăcută și pentru a îmbunătăți serviciile oferite și pentru a analiza căutările efectuate pe această platformă. Dacă continuați să căutați, ar trebui să acceptați utilizarea acestuia.    Pentru mai multe informații sau pentru a vedea cum se schimbă setările, consultați pagina noastră Politica de confidentialitate.

see options