Google Twitter LinkedIn Pinterest Email Print

[ POIANA BRASOV ] Pârtiile de schi, pline de turiștii veniți la munte pentru o zi.

[ POIANA BRASOV ] Pârtiile de schi, pline de turiștii veniți la munte pentru o zi.

   Stațiunile de la munte au fost pline de turiști fericiți. Mulți au venit doar pentru o zi, să se bucure de zăpadă și de peisaj. Au dat de aglomerație peste tot, dar și-au păstrat buna dispoziție.
   Cei din alte orașe care vin în Poiana Braşov doar pentru o zi trebuie să pornească la drum cu noaptea în cap. Altfel, pierd timp preţios în aglomeraţia din trafic. Un domn din Pitești a venit cu familia la munte.
   “Pornim la 6:00 dimineaţa ca să ajungem la 9:00 la telegondolă. Merită să vii pentru o zi, că nouă ne place schiul. La plecare prindem puţină aglomerație. Bugetul pentru o zi este de 600 de lei pentru doi adulți și un copil”, spune bărbatul.
   Turiştii au găsit cu greu locuri libere de parcare, iar când au dat să intre în parcul de distracții au fost nevoiți să stea la cozi. Pentru o oră copiii plătesc 25 de lei, iar adulții, 30 de lei. Odată ajunși la sănii și colace, începe distracția.
   Cei mai norocoși sunt brașovenii, care ajung în 20 de minute din oraş în staţiune, cu transportul în comun.
   “Am lăsat mașina acasă, că nu sunt parcări aici”, spune un brașovean.
   Înfometaţi după schi, turiştii fac oprire la mâncare.
   “Am luat un platou întreg, că avem foame de lup. Mici ceafa, murături... Am schiat două ore, mâncăm și apoi iar la schi”, spun niște turiști.
   Un meniu bogat la prânz ajunge la 50 de lei.
   Mulți vin doar la plimbare prin staţiune și vor să imortalizeze momentul. O fotografie cu magnet costa 28 de lei.Cei care vor și o poză cu Tarzan, şinşila-vedetă din staţiune, mai plătesc 15 lei.
   Schiorii s-au bucurat de pârtii până la ora 16:00, când s-au închis instalațiile de transport pe cablu.
   La plecare, oamenii s-au îndreptat cu greu spre casă, căci DN1 s-a aglomerat.

  • 2019-01-21
  • Chily Willy

Alte stiri si noutati ce te-ar putea interesaAceastă platformă folosește modulele cookie proprii și terțe pentru a vă face folosirea mai plăcută și pentru a îmbunătăți serviciile oferite și pentru a analiza căutările efectuate pe această platformă. Dacă continuați să căutați, ar trebui să acceptați utilizarea acestuia.    Pentru mai multe informații sau pentru a vedea cum se schimbă setările, consultați pagina noastră Politica de confidentialitate.

see options