Google Twitter LinkedIn Pinterest Email Print

[ MURES ] In Ardeal, intr-un sat se face pizza cu rubarbă. Cine a inventat-o ?

[ MURES ] In Ardeal, intr-un sat se face pizza cu rubarbă. Cine a inventat-o ?

Prăjituri, înghețată, pizza și ciorbă - toate cu rubarbă. Așa a arătat meniul la un festival dedicat acestei plante, organizat într-un sat din Mureș, iubit de prințul Charles, care a vizitat locurile de mai multe ori.

Deși producția a fost mai slabă anul acesta, gospodinele au folosit zeci de kilograme de rubarbă pentru a răsfăța papilele gustative ale gurmanzilor. Mesele întinse în centrul localităţii Saschiz din Mureş au fost încărcate cu bunătăţi pregătite cu mare atenţie de gospodine. Indiferent de reţeta aleasă, vedetă a fost rubarbă.

“Este foarte simplu se decojeşte de partea asta şi respectiv se taie bucăţi cubuleţe, se pune în apă şi zahăr după gust.”

Sărbătoarea cu tradiţie, dedicată plantei cu gust acrişor, a atras pofticioşi din întreaga ţară. Unele bucătărese nu s-au limitat la desert şi au adus în fţa vizitatorilor şi paşte ori pizza cu rubarbă.

“Am pus salam, brânză şi sos de rabarbăr, băgăm la cuptor şi să vedem cum iese.”

În mijlocul musafirilor au fost încinse şi ceaunele, în care a fost pregătită ciorbă. Printre ingredientele folosite s-a numărat, evident, rubarba.

Un kilogram de rubarbă s-a vândut cu opt lei.

  • 2019-05-16
  • Turism Romania

Alte stiri si noutati ce te-ar putea interesaAceastă platformă folosește modulele cookie proprii și terțe pentru a vă face folosirea mai plăcută și pentru a îmbunătăți serviciile oferite și pentru a analiza căutările efectuate pe această platformă. Dacă continuați să căutați, ar trebui să acceptați utilizarea acestuia.    Pentru mai multe informații sau pentru a vedea cum se schimbă setările, consultați pagina noastră Politica de confidentialitate.

see options