Lacul Babadag

Descriere
Lacul Babadag este un lac situat la nordul localitatii Babadag (judetul Tulcea) si la vest de lacul Razim. Suprafata lacului, inclusiv limanurile Saratura si Cotului este de 2.370 ha. Are o lungime de 8,75 km si o latime maxima de 3.40 km. Adancime maxima de 3,1 m. Fauna piscicola este reprezentata de specii de apa dulce: platica, caras, crap, salau, anghila si fitofage sud-est asiatice. Lacul Babadag este populat natural si cu puiet de peste: crap, novac. Sezoanele de pescuit sunt: 1 martie-15 aprilie (sezonul de primavara) si 15 iulie-1 decembrie (sezonul de toamna).
Lacul Babadag face parte din Complexul lagunar Razim-Sinoie, care este inclus in aria protejata a Zonelor Umede conform Conventiei de la Ramsar, si face parte din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii din cadrul UNESCO.
´╗┐

Aceast─â platform─â folose╚Öte modulele cookie proprii ╚Öi ter╚Ťe pentru a v─â face folosirea mai pl─âcut─â ╚Öi pentru a ├«mbun─ât─â╚Ťi serviciile oferite ╚Öi pentru a analiza c─âut─ârile efectuate pe aceast─â platform─â. Dac─â continua╚Ťi s─â c─âuta╚Ťi, ar trebui s─â accepta╚Ťi utilizarea acestuia. ┬á┬á Pentru mai multe informa╚Ťii sau pentru a vedea cum se schimb─â set─ârile, consulta╚Ťi pagina noastr─â Politica de confidentialitate.

see options