Moscheea Azizie

Descriere
Moscheea Azizie, cea mai mare moschee construita de Imperiul Otoman in Dobrogea, a fost ridicata in anul 1877 de catre conducatorul local Izmail Pasa. Declarata monument istoric si de arhitectura, geamia este cel mai important lacas de cult pentru comunitatea musulmana din Tulcea. Construita din piatra cioplita cu o grosime de 85 cm, geamia are nu mai putin de 32 de ferestre, din care 18 amplasate in zona superioara, pentru a asigura lumina terasei interioare care imprejmuieste geamia pe trei laturi, si 14 ferestre in zona inferioara. Constructia are doar o camera ce serveste drept sala de rugaciuni. La intrarea din fata, in interior, este prevazuta cu o treapta inalta unde credinciosii isi lasa incaltamintea. Langa cladire se afla minaretul inalt de 25 m, cu un diametru de 3,55 m. Moscheea este situata in centrul orasului, pe str. 14 Noiembrie.
Constructia cuprinde o camera, sala de rugaciuni a credinciosilor musulmani. La intrarea din fata, in interior, este prevazuta cu o treapta inalta unde credinciosii isi lasa incaltamintea. Langa cladire se afla minaretul inalt de 25 m, cu un diametru de 3,55 m. Este construita din piatra, caramida si lemn.
´╗┐

Aceast─â platform─â folose╚Öte modulele cookie proprii ╚Öi ter╚Ťe pentru a v─â face folosirea mai pl─âcut─â ╚Öi pentru a ├«mbun─ât─â╚Ťi serviciile oferite ╚Öi pentru a analiza c─âut─ârile efectuate pe aceast─â platform─â. Dac─â continua╚Ťi s─â c─âuta╚Ťi, ar trebui s─â accepta╚Ťi utilizarea acestuia. ┬á┬á Pentru mai multe informa╚Ťii sau pentru a vedea cum se schimb─â set─ârile, consulta╚Ťi pagina noastr─â Politica de confidentialitate.

see options