Muzeul Ady Endre

Descriere
Muzeul Ady Endre este un muzeu din Oradea, situat în Parcul Traian, unde este viu spiritul poetului Ady Endre.
Istoricc
Micul muzeu din parcul Traian a fost înființat în anul 1957, la 80 de ani de la nașterea poetului, în fostul local Mülleráj. Clădirea a fost construită în secolul al XIX-lea, fiind pe vremuri cafenea, loc de întâlnire a intelectualilor orădeni. În fața muzeului se află statuia lui Ady Endre, dezvelită cu ocazia inaugurării muzeului. Pe acest postament s-a aflat inițial statuia de bronz „Ridicarea în ceruri a Mariei”, statuie care se află în prezent în grădina bisericii romano-catolice din Olosig.
Muzeul propriu-zis ocupă 3 săli, exponatele marcând evoluția poetului: familia și copilăria, activitatea de gazetar și poet al cetății, și Poetul Ady Endre.


Această platformă folosește modulele cookie proprii și terțe pentru a vă face folosirea mai plăcută și pentru a îmbunătăți serviciile oferite și pentru a analiza căutările efectuate pe această platformă. Dacă continuați să căutați, ar trebui să acceptați utilizarea acestuia.    Pentru mai multe informații sau pentru a vedea cum se schimbă setările, consultați pagina noastră Politica de confidentialitate.

see options