Muzeul de Artă Populară Ileana Graţiana Pop

Descriere
Vă invităm să descoperiţi frumuseţea, bogatia tradiţiilor româneşti şi spiritul locului în Muzeul de Arta Populara al Ilenei Graţiana Pop din satul Ciumărna, Judeţul Sălaj.
Meşter popular, solist vocal, creator de costume populare, un pasionat colecţionar de obiecte populare, Ileana Graţiana Pop a creat un spaţiu în care a înfiinţat un muzeu sătesc. Oamenii care o cunosc, îi admiră priceperea şi strădania de a scoate la lumină comorilor acestor locuri ale Sălajului, pe care le pune în valoare cu patima cercetătorului.
Clădirea a fost realizată în anul 1991 din lemn și cuprinde 4 săli de expoziție: 2 la parter și 2 la etaj pe o suprafață de 80mp.
Aici veţi găsi:
Frumuseţe, originalitate
Bogăţie şi o deosebită valoare artistică
Dragoste pentru tradiţii şi folclor
Identitate, originalitate, specific local
Iubire şi respect pentru moştenirea culturală a străbunilor


Această platformă folosește modulele cookie proprii și terțe pentru a vă face folosirea mai plăcută și pentru a îmbunătăți serviciile oferite și pentru a analiza căutările efectuate pe această platformă. Dacă continuați să căutați, ar trebui să acceptați utilizarea acestuia.    Pentru mai multe informații sau pentru a vedea cum se schimbă setările, consultați pagina noastră Politica de confidentialitate.

see options