OFERTE SPECIALE
Nu exista oferte disponibile in acest moment!

Muzeul de Arta

Descriere
Parte componenta a COMPLEXULUI MUZEAL DE PATRIMONIU CULTURAL NORD-DOBROGEAN din cadrul Institutului de Cercetari Eco-Muzeale ”Gavrila Simion” Tulcea, Muzeul de Arta (Conacul Pasei), cladire -monument istoric construita in perioada 1862-1865, adaposteste un patrimoniu cultural de exceptie (colectii de pictura, sculptura, icoane, arta orientala, grafica si arta decorativa).
Recent reabilitata in cadrul proiectului RESTAURAREA SI REABILITAREA A DOUA CLADIRI DE PATRIMONIU DIN MUNICIPIUL TULCEA INCLUSE IN CIRCUITELE TURISTICE REGIONALE, derulat de Consiliul Judetean Tulcea, Muzeul de Arta valorifica in cadrul noii expozitii de baza, intitulata sugestiv ”Arte si influente in Dobrogea”, bogatul tezaur artistic de pictura, sculptura, icoane (sec. XVIII-XIX) si arta decorativa (sec. XVIII-IX).
Istoricul cladirii :
a fost ridicata intre anii 1863-1865, ca Palat Administrativ al Sangeacului de Tulcea, denumit atunci si Conacul Pasei;
dupa reunirea Dobrogei cu tara, devine in 1878 sediul Prefecturii Judetului Tulcea, avand la parter Tribunalul Judetului, Corpul Portareilor si Curtea de jurati;
intre 1950-1970, a functionat ca Sfatul Popular Raional Tulcea;
devine sediul Muzeului de Arta la data de 23 august 1982.


Această platformă folosește modulele cookie proprii și terțe pentru a vă face folosirea mai plăcută și pentru a îmbunătăți serviciile oferite și pentru a analiza căutările efectuate pe această platformă. Dacă continuați să căutați, ar trebui să acceptați utilizarea acestuia.    Pentru mai multe informații sau pentru a vedea cum se schimbă setările, consultați pagina noastră Politica de confidentialitate.

see options