OFERTE SPECIALE
Nu exista oferte disponibile in acest moment!

Muzeul de Etnografie

Descriere
Muzeul de Etnografie din Brașov funcționează într-o clădire anexă a Muzeului de Artă, accesul făcându-se prin extrema dreaptă a clădirii. Acest muzeu este consacrat etnologiei regionale din sud-estul Transilvaniei, ilustrând patrimoniul său valoros de peste 1000 de piese, civilizația comunităților rurale din zona Bran, zona Rupea, Țara Făgărașului și Țara Bârsei.
Ca structura administrativă, Muzeul de Etnografie funcționează în trei localități: Brașov, Săcele și Rupea.
În pavilionul central Brașov este organizată o amplă expoziție permanentă care cuprinde, într-o tratare succintă, o îndeletnicire comună tuturor zonelor etnografice: meșteșugul țesutului și aplicarea lui funcțională în organizarea interiorului și în costumul popular. Prezentarea are un pronunțat caracter pedagogic, cu accent pe reconstituirea autenticității contextului rural prin unelte, tehnologii și produse specifice.
O secție a muzeului de Etnografie este Muzeul Civilizației Urbane, ce funcționează în Piața Sfatului, la numărul 15, vizavi de galeriile comerciale Corona.


Această platformă folosește modulele cookie proprii și terțe pentru a vă face folosirea mai plăcută și pentru a îmbunătăți serviciile oferite și pentru a analiza căutările efectuate pe această platformă. Dacă continuați să căutați, ar trebui să acceptați utilizarea acestuia.    Pentru mai multe informații sau pentru a vedea cum se schimbă setările, consultați pagina noastră Politica de confidentialitate.

see options