Muzeul Farmaciei

Descriere
Colecţia de Istorie a Farmaciei este găzduită de o clădire cu totul specială: casa Hintz, un monument istoric în sine, dar mai ales o clădire cu o semnificație specială, pentru că aici a funcționat prima farmacie existentă vreodată la Cluj. Este, prin urmare, locul firesc pentru a găzdui un Muzeu al Farmaciei.
1573. Farmacie de stat. Se deschide în clădirea pe care o vedem şi azi prima farmacie a Clujului
1752. Farmacia privată. Farmacia este închiriată farmaciștilor particulari, primul fiind Tobias Mauksch.
1863. Familia Hintz. Farmacia intră în proprietatea familiei Hintz, prin moștenire de la familia Slaby
1949. Plăcintăria comunistă. Spațiul este naționalizat. Prin grija statului comunist, în această clădire istorică începe să funcționeze o plăcintărie.
1954. Muzeul. Profesorul Valeriu Bologa convinge nomenclatura că tradiţia merită păstrată, iar spaţiul devine muzeu al farmaciei.
2008 – 2011. Retrocedarea. Instanţele din România decid că foştii proprietari au dreptul să primească înapoi clădirea. Muzeul ar putea fi evacuat, dacă autorităţile nu găsesc o soluţie.


Această platformă folosește modulele cookie proprii și terțe pentru a vă face folosirea mai plăcută și pentru a îmbunătăți serviciile oferite și pentru a analiza căutările efectuate pe această platformă. Dacă continuați să căutați, ar trebui să acceptați utilizarea acestuia.    Pentru mai multe informații sau pentru a vedea cum se schimbă setările, consultați pagina noastră Politica de confidentialitate.

see options