Palatul Parlamentului

Descriere
Palatul Parlamentului din București, România cunoscut înainte de revoluție sub numele de Casa Republicii sau Casa Poporului), măsoară 270 m pe 240 m, 86 m înălțime, și 92 m sub pământ. Are 9 nivele la suprafață și alte 9 subterane. Conform World Records Academy, Palatul Parlamentului este a doua cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, si cea mai scumpă clădire administrativă din lume și cea mai grea clădire din lume.[3] Clădirea Palatului Parlamentului se află situată în partea centrală a Bucureștiului (sector 5), pe locul care astăzi se cheamă Dealul Arsenalului, încadrat de strada Izvor la vest și nord-vest, Bulevardul Națiunile Unite spre nord, Bulevardul Libertății la est și Calea 13 Septembrie la sud. Aceasta se află la 10 minute distanță de Piața Unirii și 20 de minute de Gara de Nord (cu autobuzul 123).
Dealul pe care se află astăzi Palatul Parlamentului este în general o creație a naturii, având o înălțime inițială de 18 m, dar partea dinspre Bulevardul Libertății este înălțată în mod artificial.
Pentru desfăşurarea vizitelor în condiţii optime, civilizate şi de securitate vă rugăm să ţineţi cont de următoarele reguli de vizitare a Palatului Parlamentului :

Pentru a vizita Palatul Parlamentului, este obligatorie efectuarea controlului de securitate atât a persoanelor cât și a bagajelor. În acest sens este interzis să aveți asupra dumneavoastră arme, explozivi, alte dispozitive, obiecte periculoase şi interzise.Accesul se face doar pe baza unui document de identitate valabil (B.I., C.I., pașaport). NU se acceptă permise de conducere sau alte forme de legitimare.Actele de identitate valabile în baza cărora se face accesul se depun la punctul de control acces pe toată durata turului de vizitare. În schimbul acestora se va elibera un ecuson de vizitator.Este obligatorie purtarea ecusonului de vizitator la vedere pe toată durata vizitei.Este interzisă părăsirea grupului de vizitare - părăsirea cu intenţie a traseului turistic este considerată "...pătrundere, cu încălcarea normelor legale de acces, în sediul unei autorităţi publice centrale ..." şi se pedepseşte conform prevederilor art.2, pct. 15 din Legea nr. 61/1991, republicată.Nu lăsați bunurile personale sau bagajele nesupravegheate sau în grija altor persoane.Este interzisă lăsarea bagajelor nesupravegheate în zonele publice sau restricționate ale clădirii sau părăsirea acestora chiar și pentru intervale mici de timp. În situația depistării unor astfel de bagaje, acestea vor fi considerate suspecte și pot fi distruse din rațiuni de securitate.Este interzis fumatul în incinta Palatului Parlamentului.Este interzis consumul de alcool și de băuturi ce pot deteriora bunurile din clădire (cafea, ceai, suc). Sunt permise lichidele în recipiente/sticlă de plastic (apa).Este interzisă atingerea/deteriorarea bunurilor din clădire: operele de artă, draperiile si a altor furnituri.Este interzisă folosirea telefoanelor mobile pe durata turului de vizitare.Este interzis accesul nesupravegheat în ascensoare.Este obligatorie păstrarea curăţeniei.Este obligatorie ținuta adecvată.Este interzis accesul cu steaguri sau alte obiecte de protest.Este interzisă afișarea simbolurilor dictatoriale sau cu caracter rasist.Sunt interzise demonstrațiile în cadrul Palatului Parlamentului.Este interzisă staționarea pe scări sau așezarea pe jos.Vă rugăm să păstraţi liniştea pentru a nu perturba lucrările sau evenimentele în desfășurare.Ne rezervăm dreptul de a refuza vizitatorii ce au un comportament necorespunzătorDin cauza limitării numărului de vizitatori zilnic, ne rezervăm dreptul de a refuza programarea sau vânzarea de bilete.
Program de vizitare:
Martie – Octombrie, zilnic 09:00 – 17:00 (ultimul tur la ora 16:30)Noiembrie – Februarie, zilnic 10:00 – 16:00 (ultimul tur la ora 15:30)
Pentru rezervări:
Rezervările pentru 1-9 persoane se fac doar telefonic, cu 24 de ore înaintea vizitei, în intervalul orar 09:00-16:00, la următoarele numere de telefon: +40 733 558 102 sau +40 733 558 103.Rezervările pentru grupurile mai mari de 10 persoane pot fi efectuate la următoarea adresă de e-mail: cic.vizite@cdep.roCererile de rezervare transmise pe adresa de e-mail, pentru 1-9 persoane, nu vor fi luate in considerare.
Tarife:
I. Tur Standard - 35 LEI/persoană

II. Tur Panorama Orașului - Terasă (acces cu liftul) - 15 LEI/persoană

III. Tur subsol (coborâre 2 nivele pe scări) - 10 LEI/persoană

IV. Tur Standard + Panorama Orașului - Terasă (acces cu liftul) - 45 LEI/persoană

V. Tur Standard + Subsol (coborâre 2 nivele pe scări) - 40 LEI/persoană

VI. Tur Standard + Panorama Orașului (Terasă) + Subsol - 55 LEI/persoană

NOTA: Terasa este închisă pe tot parcusul anului 2018.

Studenţi
(cu vârsta între 18 şi 26 ani, care deţin carnet de student, vizat la zi)
I. Tur Standard - 18 LEI/persoană

II. Tur Panorama Orașului - Terasă (acces cu liftul) - 8 LEI/persoană

III. Tur subsol (coborâre 2 nivele pe scări) - 5 LEI/persoană

IV. Tur Standard + Panorama Orașului - Terasă (acces cu liftul) - 20 LEI/persoană

V. Tur Standard + Subsol (coborâre 2 nivele pe scări) - 19 LEI/persoană

VI. Tur Standard + Panorama Orașului (Terasă) + Subsol - 28 LEI/persoană

NOTA: Terasa este închisă pe tot parcusul anului 2018.

Intrarea liberă pentru:
copii sub vârsta de 7 ani, elevi sub vârsta de 18 ani (ce deţin carnet de elev)persoane cu dizabilităţi (cu act doveditor) şi însoţitorulAcces persoane cu handicap locomotor: recomandat - cu programare anticipată.
Tarife suplimentare:
Aparat foto: 30 LEICamera video: 30 LEI
Alte tarife:
Fotografiere profesională: 100 EURO/orăFilmare profesională: 5000 EURO/oră
Pentru fotografiere şi filmare profesională, vă rugăm să trimiteţi cererea la email cic@cdep.ro sau la numărul de fax: + 40 21 312 09 02

Informații suplimentare:
Accesul se face doar pe baza unui document de identitate valabil (B.I., C.I., pașaport). NU se acceptă permise de conducere sau alte forme de legitimare.Pentru toate tururile: grupuri de maxim 30 de persoane.Condiții speciale pentru persoanele cu dizabilități (la cerere).Tururile III, V, VI sunt inaccesibile persoanelor cu dizabilități.Terasa este închisă pe tot parcusul anului 2018.În zilele de luni și marți, tururile IV și VI se efectuează doar la orele 10:30 și 14:00. Excepție: lunile ianuarie, iulie şi august.În zilele de miercuri până duminică, tururile IV și VI se efectuează în intervalul orar 11:00 (primul grup) - 14:00 (ultimul grup).Coborârea cu liftul - ultima cursă: ora 16:00.Din cauza limitării numărului zilnic de vizitatori ne rezervăm dreptul de a refuza programarea sau vânzarea de bilete.Rezervările neconfirmate cu 24 ore în avans se consideră anulate.În cazul rezervărilor vă rugăm să vă prezentaţi cu 10 minute înaintea începerii turului de vizitare la biroul de informații; neprezentarea atrage după sine anularea rezervării.Din motive de securitate nu este disponibil un spațiu de depozitare bagaje și garderobă.Dacă din motive independete de prestator, Centrul Internațional de Conferințe - Compartimentul vizite nu își poate onora serviciile, beneficiarul/solicitantul va ține cont de următorul aspect - Palatul Parlamentului este o instituție publică, activitățile Camerei Deputaților și Senatului pot întrerupe fără nici o notificare în prealabil activitatea Centrului Internațional de Conferințe și implicit anularea serviciilor către beneficiar/solicitant.


Această platformă folosește modulele cookie proprii și terțe pentru a vă face folosirea mai plăcută și pentru a îmbunătăți serviciile oferite și pentru a analiza căutările efectuate pe această platformă. Dacă continuați să căutați, ar trebui să acceptați utilizarea acestuia.    Pentru mai multe informații sau pentru a vedea cum se schimbă setările, consultați pagina noastră Politica de confidentialitate.

see options