OFERTE SPECIALE
Nu exista oferte disponibile in acest moment!

Palatul Primaverii

Descriere
Fosta reședință a familiei Ceaușescu din cartierul Primăverii se deschide sâmbătă pentru vizitatori. În prima zi va fi permisă intrarea a cel mult 300 de persoane, care trebuie să se programeze, accesul fiind gratuit.

Includerea casei din Bulevardul Primăverii în circuitul turistic are loc la propunerea MCPDC.

Palatul Primăverii a fost construit după un proiect al arhitectului Aron Grimberg-Solari în 1964-1965, iar Elena Ceaușescu s-a ocupat personal de alegerea candelabrelor și a mozaicurilor, clădirea fiind dotată cu piscină, solar, sală de cinema și saună.

Cunoscut în regimul comunist drept "obiectivul P50", palatul a fost, în întreaga perioadă a dictaturii ceaușiste (1965 - 1989), reședința privată a soților Nicolae și Elena Ceaușescu și a copiilor acestora, Zoe, Valentin și Nicu.

Palatul are de peste 80 de încăperi și dispune de un teren de aproape 15.000 de metri pătrați.

După revoluția din 1989, la TV au fost prezentate imagini din imobilul, în care soții Ceaușescu locuiseră în ultimii 25 de ani de viață, inclusiv cu baia în care robinetele erau din aur.

Palatul va putea fi vizitat de către grupuri de minimum 5 și maximum 15 persoane, exclusiv pe baza unor programări efectuate cu cel puțin o zi înainte de vizitare, urmând să fie deschis publicului de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 18.00.


Această platformă folosește modulele cookie proprii și terțe pentru a vă face folosirea mai plăcută și pentru a îmbunătăți serviciile oferite și pentru a analiza căutările efectuate pe această platformă. Dacă continuați să căutați, ar trebui să acceptați utilizarea acestuia.    Pentru mai multe informații sau pentru a vedea cum se schimbă setările, consultați pagina noastră Politica de confidentialitate.

see options