OFERTE SPECIALE
Nu exista oferte disponibile in acest moment!

Parcul Drumul Taberei

Descriere
Parcul Drumul Taberei (fost "Moghioroș") este un parc aflat în Sectorul 6 al Bucureștiului, în cartierul Drumul Taberei. La înființare, parcul avea o suprafață de 30 ha.

În parc s-a amenajat și un teatru de vară pentru copii.

În centrul parcului a fost amenajat un lac pentru agrement. Lacul artificial a fost realizat dintr-o cuvă de beton impermeabil, fiind alcătuit din două tronsoane separate de un podeț de beton. În primul tronson este amenajat un debarcader cu dane pentru bărci cu rame și hidrobiciclete. Caracteristicile tehnice ale lacului sunt următoarele:

Suprafața: 1.18 ha
Adâncimea medie: 1.0 m
Adâncimea maximă: 1.30 m
Volumul normal al apei: 0.020 mil. mc
Volum apei la cota maximă: 0.026 mil. mc
În mijlocul lacului este instalată o fântână arteziană, care permite jocuri de ape.

În 1976 în incinta parcului a fost construit un ștrand format din 3 bazine, cu o capacitate totală de 2500 de persoane (cunoscut și sub numele de "Trei Ligheane". Pământul excavat pentru realizarea lacului a fost utilizat pentru a se construi un deal artificial în jurul ștrandului.


Această platformă folosește modulele cookie proprii și terțe pentru a vă face folosirea mai plăcută și pentru a îmbunătăți serviciile oferite și pentru a analiza căutările efectuate pe această platformă. Dacă continuați să căutați, ar trebui să acceptați utilizarea acestuia.    Pentru mai multe informații sau pentru a vedea cum se schimbă setările, consultați pagina noastră Politica de confidentialitate.

see options