Teatrul Jean Bart

Descriere
Intr-un oras considerat inca din secolul al XIX-lea ca fiind cel mai important din Dobrogea, ce numara o populatie de aproape 100.000 de mii de locuitori, miscarea teatrala s-a manifestat de timpuriu, dintr-o sete de cultura perfect justificata.
In anul 1898, la 21 ianuarie, cu un veac in urma, lua fiinta in cadrul Liceului de Baieti Principele Carol, actualul Colegiu Dobrogean Spiru Haret din Tulcea Societatea stiintifico ÔÇô literara a elevilor, avand menirea de a le cultiva gustul pentru frumos.
Asa s-a nascut, in 1898, in cadrul acestei societati si prima trupa de teatru scolar in Dobrogea. I-a urmat mai tarziu, trupa de teatru neprofesionist Altar, infiintata in anul 1990, cu o perioada bogata in reprezentatii teatrale. S-au jucat pe diferite scene autentice sau improvizate, spectacole din dramaturgia nationala si internationala, clasica sau contemporana, de la Caragiale, la Eugen Ionescu, Visniec, Shakespeare, Cehov, Gogol si multi altii, unele spectacole fiind oferite publicului in premiera absoluta. De asemenea, a participat la festivaluri nationale si internationale, unde a castigat numeroase premii.
Trupa de teatru Altar a avut o insemnatate deosebita pentru orasul nostru, fiind, practic, atat o rampa de lansare a multor membri, care au urmat diferite universitati de gen si care astazi joaca sau monteaza pe scenele tarii sau peste hotare, dar si prin faptul ca a atras atentia autoritatilor locale, care au observat setea pentru cultura a localnicilor.
´╗┐

Aceast─â platform─â folose╚Öte modulele cookie proprii ╚Öi ter╚Ťe pentru a v─â face folosirea mai pl─âcut─â ╚Öi pentru a ├«mbun─ât─â╚Ťi serviciile oferite ╚Öi pentru a analiza c─âut─ârile efectuate pe aceast─â platform─â. Dac─â continua╚Ťi s─â c─âuta╚Ťi, ar trebui s─â accepta╚Ťi utilizarea acestuia. ┬á┬á Pentru mai multe informa╚Ťii sau pentru a vedea cum se schimb─â set─ârile, consulta╚Ťi pagina noastr─â Politica de confidentialitate.

see options